Найкращий посібник із підвищення швидкості та продуктивності WordPress

Хочете пришвидшити роботу сайту WordPress?

Сторінки, що швидко завантажуються, покращують взаємодію з користувачем, збільшують кількість переглядів сторінок і допомагають у вашому WordPress SEO.

У цій статті ми поділимося найкориснішими порадами щодо оптимізації швидкості WordPress, щоб підвищити продуктивність WordPress і пришвидшити роботу веб-сайту.

На відміну від інших списків «X кращих плагінів кешування WordPress» або загальних підручників «X порад щодо прискорення WordPress», ця стаття є вичерпним посібником з оптимізації продуктивності WordPress.

Ми спробували охопити все, починаючи з того, чому швидкість важлива, що уповільнює ваш сайт WordPress і дієві кроки, які ви можете зробити, щоб негайно покращити швидкість WordPress.

Щоб полегшити роботу, ми створили зміст, який допоможе вам орієнтуватися в нашому остаточному посібнику з прискорення роботи сайту WordPress.

Чому швидкість важлива для вашого сайту WordPress?

Дослідження показують, що з 2000 по 2016 рік середня тривалість людської уваги впала з 12 секунд до 7 секунд.

Що це означає для вас як власника веб-сайту?

У вас дуже мало часу, щоб показати користувачам свій вміст і переконати їх залишитися на вашому веб-сайті.

Повільний веб-сайт означає, що користувачі потенційно залишать ваш веб-сайт ще до його завантаження.

Відповідно до прикладу дослідження StrangeLoop, в якому взяли участь Amazon, Google та інші великі сайти, затримка в часі завантаження сторінки на 1 секунду може призвести до втрати конверсій на 7%, переглядів сторінок на 11% і задоволеності клієнтів на 16%.

Крім того, Google та інші пошукові системи вже почали карати повільні веб-сайти, відсуваючи їх у результатах пошуку, що означає менший трафік для повільних веб-сайтів.

Підводячи підсумок, можна сказати, що якщо ви хочете отримати більше трафіку, передплатників і прибутку від свого веб-сайту, вам потрібно зробити свій веб-сайт WordPress ШВИДКИМ!

Як перевірити швидкість вашого сайту WordPress?

Часто початківці думають, що їхній веб-сайт в порядку лише тому, що він не повільно працює на комп’ютері. Це ВЕЛИЧЕЗНА помилка.

Оскільки ви часто відвідуєте власний веб-сайт, сучасні веб-переглядачі, як-от Chrome, зберігають ваш веб-сайт у кеші та автоматично попередньо завантажують його, щойно ви починаєте вводити адресу. Завдяки цьому ваш сайт завантажується майже миттєво.

Однак звичайний користувач, який відвідує ваш веб-сайт уперше, може не мати такого досвіду.

Насправді користувачі в різних географічних місцях матимуть абсолютно різні враження.

Ось чому ми рекомендуємо перевірити швидкість вашого веб-сайту за допомогою такого інструменту, як тест швидкості WordPress від IsItWP .

Це безкоштовний онлайн-інструмент, який дозволяє перевірити швидкість вашого веб-сайту.

Після того, як ви запустите тест швидкості веб-сайту, ви можете запитати, якої хорошої швидкості веб-сайту я маю прагнути?

Хороший час завантаження сторінки становить менше 2 секунд.

Однак чим швидше ви зможете це зробити, тим краще. Кілька мілісекунд удосконалень тут і там можуть зменшити час завантаження наполовину або навіть на цілу секунду.

Що уповільнює роботу вашого сайту WordPress?

Ваш звіт про перевірку швидкості, ймовірно, міститиме кілька рекомендацій щодо покращення. Однак здебільшого це технічний жаргон, який новачкам важко зрозуміти.

Вивчення того, що уповільнює роботу вашого веб-сайту, є ключем до покращення продуктивності та прийняття розумніших довгострокових рішень.

Основними причинами повільної роботи сайту WordPress є:

  • Веб-хостинг – якщо сервер веб-хостингу не налаштовано належним чином, це може вплинути на швидкість вашого веб-сайту.
  • Конфігурація WordPress – якщо ваш сайт WordPress не обслуговує кешовані сторінки, це призведе до перевантаження вашого сервера, що призведе до повільної роботи веб-сайту або повного збою.
  • Розмір сторінки – переважно зображення, не оптимізовані для Інтернету.
  • Погані плагіни . Якщо ви використовуєте погано закодований плагін, це може значно уповільнити роботу веб-сайту.
  • Зовнішні сценарії . Зовнішні сценарії, такі як оголошення, завантажувачі шрифтів тощо, також можуть мати величезний вплив на ефективність вашого веб-сайту.

Тепер, коли ви знаєте, що уповільнює ваш веб-сайт WordPress, давайте подивимося, як пришвидшити ваш веб-сайт WordPress.

Порада спеціаліста: хочете зменшити кількість плагінів на своєму сайті? Почніть використовувати WPCode , потужний плагін для керування фрагментами коду для WordPress. Це легко допоможе вам зменшити принаймні 5 плагінів.

Важливість хорошого хостингу WordPress

Ваша служба хостингу WordPress відіграє важливу роль у продуктивності веб-сайту. Хороший провайдер спільного хостингу , як-от Bluehost або Siteground, вживає додаткових заходів для оптимізації продуктивності вашого веб-сайту.

Однак на спільному хостингу ви ділитеся ресурсами сервера з багатьма іншими клієнтами. Це означає, що якщо ваш сусідній сайт отримує багато трафіку, це може вплинути на роботу всього сервера, що, у свою чергу, сповільнить роботу вашого веб-сайту.

З іншого боку, використання керованого хостингу WordPress дає вам найбільш оптимізовані конфігурації сервера для запуску WordPress. Компанії з керованого хостингу WordPress також пропонують автоматичне резервне копіювання, автоматичні оновлення WordPress і розширені налаштування безпеки для захисту вашого веб-сайту.

Прискорення WordPress простими кроками (без кодування)

Ми знаємо, що внесення змін до конфігурації веб-сайту може бути жахливою думкою для початківців, особливо якщо ви не любитель технологій.

Але не хвилюйтеся, ви не самотні. Ми допомогли тисячам користувачів WordPress покращити продуктивність WordPress.

Ми покажемо вам, як можна пришвидшити роботу вашого сайту WordPress лише кількома клацаннями миші (кодування не потрібне).

Якщо ви можете вказувати та клацати, то ви можете це зробити!

Встановіть плагін кешування WordPress

Сторінки WordPress є «динамічними». Це означає, що вони створюються миттєво кожного разу, коли хтось відвідує публікацію чи сторінку на вашому веб-сайті.

Щоб створити ваші сторінки, WordPress має запустити процес, щоб знайти необхідну інформацію, зібрати її разом і потім показати її вашому користувачеві.

Цей процес складається з багатьох кроків і може справді уповільнити ваш веб-сайт, якщо його відвідує кілька людей одночасно.

Ось чому ми рекомендуємо кожному сайту WordPress використовувати плагін кешування. Кешування може зробити ваш сайт WordPress у 2-5 разів швидшим.

Ось як це працює.

Замість того, щоб кожного разу проходити весь процес генерації сторінки, ваш плагін кешування робить копію сторінки після першого завантаження, а потім обслуговує цю кешовану версію кожному наступному користувачеві.

Як ви можете бачити на графіку вище, коли користувач відвідує ваш сайт WordPress, ваш сервер отримує інформацію з бази даних MySQL і ваших файлів PHP. Потім він поєднує все це разом у вміст HTML, який подається користувачеві.

Це довгий процес, але ви можете пропустити багато з нього, якщо замість цього використовувати кешування.

Доступно багато хороших плагінів кешування WordPress , але ми рекомендуємо використовувати плагін WP Rocket (преміум) або WP Super Cache (безкоштовний).

Ознайомтеся з нашим покроковим посібником щодо встановлення та налаштування WP Super Cache на вашому сайті WordPress . Це не складно налаштувати, і ваші відвідувачі помітять різницю.

Багато хостингових компаній WordPress, як-от Bluehost і SiteGround, також пропонують рішення для кешування.

Оптимізатор SiteGround SG

Якщо ви використовуєте SiteGround, на вашому сайті WordPress буде попередньо встановлено їхній SG Optimizer . Цей плагін має всі потужні функції, які ви отримаєте з преміальним плагіном кешування WordPress, таким як WP Rocket.

Найкраща частина полягає в тому, що він спеціально оптимізований для серверів SiteGround Google Cloud, щоб забезпечити чудові результати продуктивності.

Окрім кешування, ви також отримуєте різноманітні інші налаштування продуктивності, перетворення зображень WebP у WordPress, оптимізацію бази даних, мінімізацію CSS, стиснення GZIP тощо.

Він також має функції динамічного кешування, які допоможуть вам прискорити роботу веб-сайту електронної комерції .

Кешування Bluehost

Якщо ви використовуєте Bluehost, перейдіть до розділу Мої сайти » Продуктивність , щоб увімкнути кешування.

Якщо ви користуєтеся керованим хостинг-провайдером WordPress , плагін кешування вам не потрібен, оскільки він вбудований і ввімкнено за замовчуванням.

Бонус: ви можете поєднати плагіни кешування з брандмауером веб-додатків, таким як CloudFlare або Sucuri , для максимального підвищення продуктивності.

Оптимізуйте зображення для швидкості

Зображення оживляють ваш вміст і сприяють залученню. Дослідники виявили, що використання кольорових візуальних матеріалів збільшує ймовірність того, що люди прочитають ваш вміст на 80%.

Однак якщо ваші зображення не оптимізовані, вони можуть більше зашкодити, ніж допомогти. Насправді неоптимізовані зображення є однією з найпоширеніших проблем зі швидкістю, які ми бачимо на веб-сайтах для початківців.

Перш ніж завантажувати фотографію безпосередньо з телефону чи камери, ми рекомендуємо скористатися програмним забезпеченням для редагування фотографій , щоб оптимізувати зображення для Інтернету.

У оригінальних форматах ці фотографії можуть мати величезний розмір файлу. Але залежно від формату файлу зображення та стиснення , вибраного в програмі для редагування, ви можете зменшити розмір зображення до 5 разів.

Mи використовуємо лише два формати зображень: JPEG і PNG.

Тепер ви можете запитати: яка різниця?

Ну, формат зображення PNG не стискається. Коли ви стискаєте зображення, воно втрачає частину інформації, тому нестисне зображення буде вищої якості з більшою кількістю деталей. Недоліком є ​​те, що розмір файлу більший, тому завантаження займає більше часу.

З іншого боку, JPEG — це формат стисненого файлу, який трохи знижує якість зображення, але він значно менший за розміром.

Отже, як ми вирішуємо, який формат зображення вибрати?

  • Якщо наша фотографія або зображення має багато різних кольорів, то ми використовуємо JPEG.
  • Якщо це простіше зображення або нам потрібно прозоре зображення, то ми використовуємо PNG.

Більшість наших зображень – це JPEG.

Нижче наведено порівняльну таблицю розмірів файлів і різних інструментів стиснення, які ми могли б використати для зображення StrangeLoop, використаного вище.

Як ви бачите на діаграмі, формат зображень, який ви використовуєте, може ВЕЛИЧЕЗНО змінити ефективність веб-сайту.

Щоб дізнатися, як саме оптимізувати зображення за допомогою Photoshop та інших популярних інструментів редагування без шкоди для якості, перегляньте наш покроковий посібник щодо оптимізації зображень для Інтернету .

Найкращі методи оптимізації продуктивності WordPress

Після встановлення плагіна кешування та оптимізації зображень ви помітите, що ваш сайт почне завантажуватися набагато швидше.

Але якщо ви дійсно хочете, щоб ваш веб-сайт був якомога швидшим, вам потрібно буде скористатися найкращими методами, наведеними нижче.

Ці поради не надто технічні, тому вам не потрібно знати код, щоб їх реалізувати. Але їх використання запобіжить поширеним проблемам, які уповільнюють роботу веб-сайту.

Оновлюйте свій сайт WordPress

Будучи добре підтримуваним проектом з відкритим кодом, WordPress часто оновлюється. Кожне оновлення не тільки пропонуватиме нові функції, але й вирішуватиме проблеми безпеки та помилки. Ваша тема та плагіни WordPress також можуть мати регулярні оновлення.

Як власник веб-сайту, ви несете відповідальність за оновлення сайту, теми та плагінів WordPress до останніх версій. Якщо цього не зробити, ваш сайт може стати повільним і ненадійним, а ви станете вразливими до загроз безпеці.

Щоб дізнатися більше про важливість оновлень, перегляньте нашу статтю про те, чому завжди слід використовувати останню версію WordPress .

Оптимізація фонових процесів

Фонові процеси в WordPress – це заплановані завдання, які виконуються у фоновому режимі вашого сайту WordPress. Нижче наведено кілька прикладів фонових завдань, які виконуються на сайті WordPress:

  • Завдання плагіна резервного копіювання WordPress
  • Роботи WordPress cron для публікації запланованих публікацій
  • Завдання WordPress cron для перевірки оновлень
  • Пошукові системи та інші сканери, які намагаються отримати вміст

Такі завдання, як завдання cron для запланованих публікацій і оновлень, мають мінімальний вплив на продуктивність веб-сайту.

Однак інші фонові процеси, такі як плагіни резервного копіювання та надмірне сканування пошуковими системами, можуть уповільнити веб-сайт.

Для плагінів резервного копіювання вам потрібно переконатися, що плагін резервного копіювання WordPress працює лише під час низького трафіку на вашому веб-сайті. Вам також потрібно налаштувати частоту резервного копіювання та даних, для яких потрібно створювати резервні копії.

Наприклад, якщо ви створюєте повну щоденну резервну копію, а новий вміст публікуєте лише двічі на тиждень, вам потрібно це налаштувати.

Якщо вам потрібні частіші резервні копії, наприклад резервні копії в режимі реального часу, тоді ми рекомендуємо використовувати рішення SaaS, щоб не обтяжувати свій сервер.

Що стосується сканування, вам потрібно стежити за звітами про сканування на консолі пошуку Google. Часте сканування, яке закінчується помилками, може призвести до уповільнення або зависання веб-сайту.

Перегляньте наш повний посібник Google Search Console для початківців, щоб дізнатися, як налаштувати швидкість сканування.

Використовуйте витяги на домашній сторінці та в архівах

За замовчуванням WordPress відображає повний вміст кожної статті на вашій домашній сторінці та в архівах. Це означає, що ваша домашня сторінка, категорії, теги та інші архівні сторінки завантажуватимуться повільніше.

Іншим недоліком показу повних статей на цих сторінках є те, що користувачі не відчувають потреби відвідувати фактичну статтю. Це може зменшити кількість переглядів сторінок і час, який користувачі проводять на вашому сайті.

Щоб пришвидшити час завантаження архівних сторінок, ви можете налаштувати на своєму сайті відображення уривків замість повного вмісту.

Ви можете перейти до Налаштування » Читання та вибрати «Для кожної статті в каналі показувати: Резюме» замість «Повний текст».

Щоб дізнатися більше про плюси та мінуси відображення підсумків, перегляньте нашу статтю про повну публікацію та підсумок (уривок) на ваших сторінках архіву WordPress .

Розділіть коментарі на сторінки

Отримуєте багато коментарів до своїх публікацій у блозі ? Щиро вітаю! Це чудовий показник зацікавленої аудиторії.

Але недоліком є ​​те, що завантаження всіх цих коментарів може вплинути на швидкість вашого сайту.

Для цього WordPress має вбудоване рішення. Просто перейдіть до Налаштування » Обговорення та поставте прапорець поруч із опцією «Розбивати коментарі на сторінки».

Щоб отримати докладніші інструкції, перегляньте наш посібник про те, як розбивати коментарі на сторінки в WordPress .

Використовуйте мережу доставки вмісту (CDN)

Пам’ятаєте, як ми згадували вище, що користувачі в різних географічних місцях можуть мати різний час завантаження на вашому сайті?

Це тому, що розташування серверів веб-хостингу може впливати на швидкість вашого сайту.

Наприклад, припустімо, що ваша веб-хостингова компанія має сервери в Сполучених Штатах. Відвідувач, який також перебуває в Сполучених Штатах, як правило, побачить час завантаження швидше, ніж відвідувач в Індії.

Використання мережі доставки вмісту (CDN) може допомогти пришвидшити час завантаження для всіх ваших відвідувачів.

CDN — це мережа, що складається із серверів по всьому світу. Кожен сервер зберігатиме «статичні» файли, які використовуються для створення вашого веб-сайту.

Ці статичні файли включають незмінні файли, такі як зображення, CSS і JavaScript, на відміну від ваших сторінок WordPress, які є «динамічними», як пояснено вище.

Коли ви використовуєте CDN, щоразу, коли користувач відвідує ваш веб-сайт, він отримує ці статичні файли з найближчого до нього сервера. Ваш власний сервер веб-хостингу також буде швидшим, оскільки CDN виконує багато роботи.

Ви можете побачити, як це працює, на цій інфографіці.

Ми рекомендуємо використовувати Sucuri , Bunny CDN або Cloudflare.

Він добре працює з веб-сайтами WordPress і доповнює наявні плагіни кешування WordPress для ще більш швидкого завантаження.

Не завантажуйте аудіо/відеофайли безпосередньо на WordPress

Ви можете безпосередньо завантажувати аудіо- та відеофайли на свій сайт WordPress, і він автоматично відображатиме їх у програвачі HTML5…

Але ви НІКОЛИ не повинні цього робити!

Хостинг аудіо та відео коштує вам пропускної здатності. Ваша веб-хостингова компанія може стягнути з вас комісію за перевищення або вони можуть взагалі закрити ваш сайт, навіть якщо ваш план передбачає «необмежену» пропускну здатність.

Розміщення великих мультимедійних файлів також значно збільшує розмір резервної копії та ускладнює відновлення WordPress із резервної копії .

Натомість вам слід скористатися послугами хостингу аудіо та відео, такими як YouTube, Vimeo , DailyMotion, SoundCloud тощо, і дозволити їм подбати про важку роботу. Вони мають для цього достатню пропускну здатність!

WordPress має вбудовану функцію вставлення відео, тож ви можете скопіювати та вставити URL-адресу свого відео безпосередньо у свою публікацію, і воно буде вставлено автоматично.

Дізнайтеся більше про те, як це працює, у нашому посібнику про вбудовування відео в WordPress .

Якщо ви створюєте веб-сайт подкастів за допомогою WordPress , ми рекомендуємо службу розміщення подкастів Blubrry для найкращої продуктивності.

Використовуйте тему, оптимізовану для швидкості

Вибираючи тему для свого веб-сайту, важливо приділити особливу увагу оптимізації швидкості. Деякі красиві та вражаючі на вигляд теми насправді погано закодовані та можуть сповільнити ваш сайт.

Зазвичай краще вибрати простішу тему, ніж тему, наповнену складними макетами, яскравою анімацією та іншими непотрібними функціями. Ви завжди можете додати ці функції за допомогою якісних плагінів WordPress.

Преміальні магазини тем WordPress, такі як StudioPress , Themify , CSSIgniter і Astra , пропонують теми, які добре закодовані та оптимізовані для швидкості. Ви також можете переглянути нашу статтю про вибір ідеальної теми WordPress , щоб отримати поради щодо того, на що звернути увагу.

Перш ніж активувати нову тему, перегляньте наш посібник про те, як правильно змінити тему WordPress для плавного переходу.

Використовуйте швидші плагіни

Погано закодовані плагіни WordPress часто завантажують занадто багато, незалежно від того, потрібно це вашому сайту чи ні. Це збільшує швидкість завантаження сторінки та сповільнює роботу сайту.

Щоб допомогти вам вибрати найкращі плагіни, ми часто публікуємо нашу експертну добірку найкращих плагінів WordPress . Ми приділяємо особливу увагу простоті використання, користувацькому досвіду та, що найголовніше, продуктивності.

Нижче наведено деякі з наших найпоширеніших категорій плагінів WordPress.

  • WPForms – найшвидший і зручний для початківців плагін контактної форми для WordPress.
  • All in One SEO – потужний плагін WordPress SEO , який робить додатковий акцент на продуктивності веб-сайту, щоб допомогти вам підвищити рейтинг SEO.
  • MonsterInsights – найкращий аналітичний плагін Google для WordPress, який не сповільнює ваш сайт. Навіть містить параметри локального завантаження gtag.js, щоб пришвидшити ваші показники Google Core Web Vitals.
  • Shared Counts  – плагіни соціальних мереж завантажують додаткові сценарії, але не дуже витончено. Shared Counts — один із найшвидших плагінів для соціальних мереж для WordPress.
  • SeedProd – плагін конструктора сторінок WordPress із перетягуванням , який допомагає створювати неймовірно швидкі цільові сторінки та спеціальні теми веб-сайтів.

Окрім наших власних рекомендацій, ви можете проводити власні тести. Просто запустіть тести швидкості до та після встановлення плагіна, щоб порівняти його вплив на продуктивність.

Точне налаштування WordPress для швидкості (розширений)

Використовуючи найкращі методи оптимізації WordPress і основні поради щодо швидкості, наведені вище, ви повинні побачити значне покращення часу завантаження вашого сайту.

Але кожна частка секунди має значення. Якщо ви хочете отримати найшвидшу швидкість, то ви захочете внести ще кілька змін.

Наступні поради є трохи більш технічними, деякі вимагають від вас змінити файли вашого сайту або мати базове розуміння PHP . Про всяк випадок спочатку потрібно зробити резервну копію свого сайту .

Розділіть довгі повідомлення на сторінки

Читачі, як правило, люблять довші та більш глибокі публікації в блозі. Довші дописи мають тенденцію навіть вивищуватися в пошукових системах.

Але якщо ви публікуєте довгі статті з великою кількістю зображень, це може погіршити час завантаження.

Замість цього подумайте про розділення своїх довших публікацій на кілька сторінок.

Для цього WordPress має вбудовану функцію. Просто додайте <!––nextpage––>тег у свою статтю там, де ви хочете розділити її на наступну сторінку. Зробіть це ще раз, якщо ви також хочете розділити статтю на наступну сторінку.

Щоб отримати докладніші інструкції, перегляньте наш підручник із розбиття публікацій на сторінки – як розділити публікації WordPress на кілька сторінок .

Зменшіть кількість зовнішніх запитів HTTP

Багато плагінів і тем WordPress завантажують різноманітні файли з інших веб-сайтів. Ці файли можуть містити сценарії, таблиці стилів і зображення із зовнішніх ресурсів, таких як Google, Facebook, служби аналітики тощо.

Добре використовувати декілька з них. Багато з цих файлів оптимізовано для якнайшвидшого завантаження, тому це швидше, ніж розміщення їх на власному веб-сайті.

Але якщо ваші плагіни надсилають багато таких запитів, це може значно сповільнити ваш веб-сайт.

Ви можете зменшити всі ці зовнішні запити HTTP, вимкнувши сценарії та стилі або об’єднавши їх в один файл. Ось підручник про те, як вимкнути файли CSS і JavaScript плагінів .

Зменшити звернення до бази даних

Примітка. Цей крок є дещо більш технічним і потребує базових знань PHP і файлів шаблонів WordPress .

На жаль, існує багато погано закодованих тем WordPress. Вони ігнорують стандартні практики WordPress і зрештою здійснюють прямі виклики бази даних або надсилають занадто багато непотрібних запитів до бази даних. Це може справді уповільнити ваш сервер, додавши йому занадто багато роботи.

Навіть добре закодовані теми можуть мати код, який виконує виклики бази даних лише для отримання основної інформації вашого блогу.

У цьому прикладі кожен раз, коли ви бачите <?php, це означає початок нового виклику бази даних:

1234<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"dir="<?php language_attributes(); ?>"><head profile="http://gmpg.org/xfn/11"><meta http-equiv="Content-Type"content="<?php bloginfo('html_type'); ?> charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

 

WPCode

1 клацання Використовувати в WordPress

Ви не можете звинувачувати розробників тем у цьому. У них просто немає іншого способу дізнатися, якою мовою ваш сайт.

Але, якщо ви налаштовуєте свій сайт за допомогою дочірньої теми , ви можете замінити ці виклики бази даних своєю конкретною інформацією, щоб зменшити всі ці виклики бази даних.

123<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"dir="ltr"><head profile="http://gmpg.org/xfn/11"><meta http-equiv="Content-Type"content="text/html; charset=UTF-8"/>

Оптимізація бази даних WordPress

Після використання WordPress деякий час у вашій базі даних буде багато інформації, яка вам, ймовірно, більше не потрібна. Для покращення продуктивності ви можете оптимізувати свою базу даних, щоб позбутися всієї непотрібної інформації.

Цим можна легко керувати за допомогою плагіна WP-Sweep . Це дозволяє очистити вашу базу даних WordPress, видаливши такі речі, як викинуті дописи, версії, невикористані теги тощо. Це також оптимізує структуру вашої бази даних одним клацанням миші.

Перегляньте наш посібник про те, як оптимізувати та очистити свою базу даних WordPress для покращення продуктивності .

Обмеження переглядів дописів

Редакції публікацій займають місце у вашій базі даних WordPress. Деякі користувачі вважають, що зміни також можуть впливати на деякі запити до бази даних, які виконуються плагінами. Якщо плагін спеціально не виключає редакції дописів, він може уповільнити роботу вашого сайту через непотрібний пошук у них.

Ви можете легко обмежити кількість редакцій, які WordPress зберігає для кожної статті. Просто додайте цей рядок коду до свого файлу wp-config.php.

1define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );

Вимкніть гарячі посилання та вилучення вашого вмісту

Якщо ви створюєте якісний контент на своєму сайті WordPress, сумна правда полягає в тому, що його, ймовірно, рано чи пізно вкрадуть.

Один із способів це відбувається, коли інші веб-сайти розміщують ваші зображення безпосередньо зі своїх URL-адрес на вашому веб-сайті, замість того, щоб завантажувати їх на власні сервери. По суті, вони крадуть пропускну здатність вашого веб-хостингу, і ви не отримуєте жодного трафіку, щоб показати це.

Просто додайте цей код у свій файл .htaccess , щоб заблокувати гарячі посилання на зображення з вашого сайту WordPress.

123456#disable hotlinking of images with forbidden orcustom image optionRewriteEngine onRewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?wpbeginner.com [NC]RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Ви також можете переглянути нашу статтю, в якій показано 4 способи запобігання крадіжці зображень у WordPress .

Деякі веб-сайти, які збирають вміст, автоматично створюють дописи, викрадаючи вміст із вашого каналу RSS . Ви можете ознайомитися з нашим посібником із запобігання копіюванню вмісту блогу в WordPress, щоб дізнатися про способи боротьби з автоматизованою крадіжкою вмісту.

За потреби використовуйте відкладене завантаження

Якщо ви додасте багато зображень, кілька вбудованих відео та фотогалерей до своїх публікацій у блозі, ваш сайт може отримати користь від відкладеного завантаження.

Замість того, щоб завантажувати всі ваші зображення та відео одночасно, відкладене завантаження завантажує лише ті, які будуть видимі на екрані користувача. Він замінює всі інші зображення та вбудовані відео на зображення-заповнювач.

Коли користувач прокручує сторінку вниз, ваш веб-сайт завантажує зображення, які тепер видно в області перегляду браузера. Ви можете ліниво завантажувати зображення , відео та навіть коментарі WordPress і gravatars.

Для зображень, фреймів і відео ви можете використовувати плагін Lazy Load від WP Rocket . Щодо коментарів WordPress дивіться наш посібник про те, як відкладено завантажувати коментарі в WordPress .

Використовуйте брандмауер веб-сайту рівня DNS

Плагін брандмауера WordPress допомагає блокувати атаки грубої сили , спроби злому та зловмисне програмне забезпечення. Однак не всі плагіни брандмауера однакові.

Деякі з них працюють на вашому веб-сайті, це означає, що зловмисники вже можуть отримати доступ до вашого веб-сервера, перш ніж їх заблокують. Це все ще ефективно для безпеки, але не оптимально для продуктивності.

Ось чому ми рекомендуємо використовувати брандмауер рівня DNS, наприклад Sucuri або Cloudflare . Ці брандмауери блокують злісні запити ще до того, як вони потраплять на ваш сайт.

Виправте помилки HTTPS/SSL без плагіна

Якщо ви перемикаєте свій сайт на HTTPS/SSL , то, швидше за все, ви можете натрапити на помилки змішаного вмісту .

Найпростіший спосіб виправити це, встановивши такий плагін, як Really Simple SSL . Однак проблема полягає в тому, що ці плагіни спочатку перехоплюють усі URL-адреси, а потім змінюють їх на HTTPS, перш ніж надсилати їх у браузери користувача.

Це має невеликий, але помітний вплив на продуктивність. Ви можете зменшити це, вручну виправивши всі URL-адреси. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу статтю про те, як виправити поширені проблеми з SSL у WordPress.

Використовуйте останню версію PHP

WordPress в основному написаний на мові програмування PHP. Це серверна мова, що означає, що вона встановлена ​​та працює на вашому сервері хостингу.

Усі хороші хостингові компанії WordPress використовують найстабільнішу версію PHP на своїх серверах. Однак можливо, що ваша хостингова компанія використовує трохи старішу версію PHP.

Новіший PHP 7 у два рази швидший за своїх попередників. Це величезний приріст продуктивності, яким ваш веб-сайт повинен скористатися.

Ви можете побачити, яку версію PHP використовує ваш сайт, встановивши та активувавши плагін Version Info .

Після активації плагін відображатиме вашу версію PHP у нижньому колонтитулі панелі адміністратора WordPress.

Якщо ваш веб-сайт використовує версію, нижчу за PHP 7, попросіть свого хостинг-провайдера оновити її для вас. Якщо вони не можуть цього зробити, настав час знайти нову хостингову компанію WordPress .

Це воно! Сподіваємося, ця стаття допомогла вам дізнатися, як покращити швидкість і продуктивність WordPress.

Спробуйте ці техніки. Не забудьте перевірити швидкість свого веб-сайту до та після впровадження цих передових практик. Ви будете здивовані, що ці зміни підвищать ефективність вашого WordPress.

Ви також можете ознайомитись з нашим найкращим посібником із пошукової оптимізації WordPress , щоб покращити свій рейтинг у пошукових системах, а також наш експертний вибір найкращих бізнес-телефонних послуг для малого бізнесу.

Якщо вам сподобалася ця стаття, підпишіться на наш  канал YouTube, щоб отримати відеоінструкції з WordPress. Ви також можете знайти нас у  Twitter  і Facebook .

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Як провести стрес-тест сайту WordPress

Next Post

5 найкращих плагінів для кешування WordPress для прискорення вашого веб-сайту (2024)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *